Johdanto

Jos Twilightin ja True Bloodin kaltaisten hittielokuvien ja -sarjojen suosio ei vielä ole osoitus vampyyrien trendikkyydestä viime vuosien aikana, on niiden hiipiminen jopa online-kolikkopeleihin ollut varmasti viimeinen silaus. Ruotsalaisen johtavan kasinopelivalmistaja NetEntin vuonna 2009 – eli juuri vampyyrien viimeisimmän trendiaallon kulta-aikaan – julkaisema Blood Suckers noudattaa kuitenkin enemmän perinteistä Dracula-tyyliä kuin modernia teinidraamaan integroitua vampyrismiä. Blood Suckersin sarjakuvamaiset grafiikat ovat tyylikkäät ja taustalla soiva aavemainen musiikki kruunaa pelin kauhua ja romantiikkaa yhdistelevän tunnelman. Blood Suckers on teemansa puolesta varma valinta yhtä lailla Twilight-faneille kuin enemmän vanhan ajan vampyyrielokuvista ja -kirjoista nauttivillekin. Jos taas ulkoasu itsessään ei herätä ajatuksia, viimeistään pelin reilu palautusprosentti houkuttelee pelaajia kuin tuoreen veren tuoksu vampyyreja.

Blood Suckers on 3D-videoslotti, joten paikalleen jämähtäneiden kuvien sijaan siinä on upeita animaatioefektejä. Pelin viidellä kelalla pyörivät symbolit ovat tuttuja jokaiselle vampyyreista vähänkin tietävälle: valkosipulia, Raamattu ja risti, pyhää vettä, hopeinen varsijousi sekä tietysti myös joukko itse vampyyreja. Silmällä kannattaa pitää etenkin kauhistuneen näköistä ja vereen tahriutunutta morsianta, kivisen arkun edessä ristissä olevaa vaarnaa ja lekaa sekä nuoren naisen kaulaan iskeytyviä kulmahampaita, sillä ne lupaavat joko ilmaiskierroksia tai parempia voittoyhdistelmiä. Blood Suckers on pelattavuudeltaan helppo, mutta ei pelkistetyimmästä päästä. Siitä löytyvät kunnon perinteisen NetEnt-slotin tapaan scatter- ja wild-symbolit sekä mukavia kolikkovoittoja tarjoava bonuspeli. Kun pakettiin lisätään vielä RTP 98 %, ei Blood Suckersin kanssa voi oikeastaan mennä vikaan.

Panokset ja voittolinjat

Blood Suckers ei ole paras mahdollinen vaihtoehto niin sanotuille high roller -pelaajille eli heille, jotka haluavat panostaa todella isolla kädellä yhtä kierrosta kohden. Pelin panokset liikkuvat välillä 0,25 € ja 50 €, eli panosmahdollisuudet eivät ole aivan laajimmasta päästä. Level- ja Coin Value -painikkeista pääset säätämään kierroskohtaisen panoksen haluamaksesi. Panostaso valitaan väliltä 1–10 ja kolikon arvoa puolestaan voi säätää 0,01 euron ja 0,50 euron väliltä. Pienehköistä panoksista huolimatta suurin mahdollinen voitto, joka Blood Suckersissa on mahdollista tienata, on niinkin paljon kuin 50 730 €. Panoslinjoja pelissä on 25 kpl, eikä pelaaja pääse säätämään näitä itse, vaan ne ovat kaikki automaattisesti käytössä.

Ulkoasu ja teema

Vihertävän harmaan sävyinen ulkoasu ei ole Blood Suckersin silmää miellyttävimpiä puolia, mutta se toki sopii teemaan, jossa vampyyrit eivät ole auringossa kimmeltäviä adoniksia, vaan verettömiä petoja. Moni keloilla pyörivä symboli on kekseliäällä tavalla animoitu, mikä tuo pelaamiseen eloa. Ulkoasu saattaa olla joidenkin makuun ehkäpä jopa hieman liiankin verinen – elävien kuolleiden ollessa niin ikään kovassa huudossa, kelojen taustalla näkyvä hylätty rakennus verisine kädenjälkineen aiheuttaa hieman sekaannusta. Blood Suckersin äänimaailma on hyvällä tavalla pelkistetty – taustalla ei soi musiikki, vaan äänimaailma koostuu pääasiassa huminasta ja kelojen liikkumisesta aiheutuvista äänistä. Voittoyhdistelmien muodostuessa kuuluva uhkaava urkujen kilahdus on ainoa oikea äänitehostevalinta tällaiseen peliin.

Bonustoiminnot

Morsian valkoisessa, veriroiskeisessa mekossaan toimii pelin scatter-symbolina ja on avain ilmaiskierrostoimintoon. Kolmella scatterilla tienaat 10, neljällä 20 ja viidellä puolestaan 30 ilmaiskierrosta. Anteliaiden vapaapyöräytysten lisäksi peli tarjoaa näillä kierroksilla ansaituille voitoille myös 3x-kertoimen. Kaulaan iskeytyvät hampaat ovat pelin wild-symboli ja auttavat muodostamaan voittavia yhdistelmiä. Kolmas keloille aina erittäin tervetullut symboli koostuu valkoisesta arkusta sekä verisistä vampyyrintappoaseista. Jos saat näitä bonussymboleita kolme kappaletta, pääset kokeilemaan onneasi Vampire Hunt -bonuspelissä. Siinä tehtävänäsi on valita edessäsi olevista hauta-arkuista ne, joista uskot löytäväsi rahapalkintoja. Joukossa on kuitenkin kolme tyhjää arkkua, ja sellaiseen osuessasi bonuspeli päättyy. Sen jälkeen sinulle maksetaan aiemmin muista arkuista tienaamasi kolikkopalkinnot.

Hyvät puolet

Blood Suckers ei ehkä ole aihepiiriltään ainutlaatuisin tai ulkoasultaan kepein kolikkopeli, mutta kyseessä on perustellusti yksi NetEntin suosituimmista sloteista. Poikkeuksellisen korkea palautusprosentti ei ainoastaan houkuttele pelaajia testaamaan Blood Suckersia, vaan sen vaikutukset ovat pelatessa selvästi nähtävillä. Pieniä voittoja ropisee jatkuvalla syötöllä, mikä pitää innostuksen yllä ja valaa uskoa myös kookkaampiin voittoihin. Ilmaiskierrosten, bonuspelin ja wildien mahdollistamat rahakkaat voitot ovat niin ikään merkittävä tekijä, joka pitää pelaajan otteessaan pitkienkin pelisessioiden ajan – voihan ilmaiskierrosten aikana voittaa parhaimmillaan yli 50 tonnia! Tähän peliin on kerta kaikkiaan vaikea kyllästyä. Trendikäs ja samalla aikaa kestävä teema on epäilemättä sekin tärkeä syy Blood Suckersin kuolemattomaan suosioon.

Huonot puolet

Vaikka kyseessä on varsin koukuttava peli, ei Blood Suckers sinänsä tarjoa mitään kovin uutta tai ihmeellistä. Ilmaiskierrokset, voittoyhdistelmien muodostamista helpottavat wildit sekä sattumanvaraisiin kolikkovoittoihin perustuvat bonuspelit ovat aika lailla jokapäiväistä kauraa NetEntin kolikkopeleissä. Ilman huikeaa palautusprosenttiaan Blood Suckers olisi totta puhuen melko keskinkertainen peli. Mitä panoksiin tulee, on 0,25 € minimi oikein hyvä, mutta kohdeyleisöä olisi helppo laajentaa venyttämällä maksimipanosta vaikkapa 100 tai 200 euroon asti. Vaikka pelaajalle tarjotaan lähes koko ajan pelin edetessä pieniä voittoja, on isompia voittoja tai aiemmin mainittua yli 50 000 € jättipottia luonnollisesti hankalampi saada. Lisäksi Vampire Hunt -bonuspelin sisältämä mahdollisuus napata voitot jopa 178-kertaisena toteutuu vain harvoin.

Yhteenveto

Blood Suckers on mahtavan karmiva, nostalginen, tunnelmallinen ja ehdottoman koukuttava kolikkopeli. Se pitää sinut otteessaan tarjoamalla pieniä voittoja, mutta ei sellaiseen tapaan kuin moni muu slotti, joka lupaa liikoja ja viekin sitten kaikki rahasi. Blood Suckers ei ole suuren riskin, mutta useimmiten ei myöskään suurien voittojen kolikkopeli, minkä ansiosta se onkin sopiva lähes kenelle tahansa. Myös aloittelevien pelaajien on hyvä aloittaa Blood Suckersista, sillä se on kaikkine erikoisominaisuuksineenkin yksinkertainen ymmärtää, mutta ei kuitenkaan niin simppeli, että nopea kyllästyminen olisi vaarana. Jos olet innostunut vampyyreista tai vaikkapa vain muhkealla palautusprosentilla varustetuista, mielenkiintoisista kolikkopeleistä, on Blood Suckers ehdottomasti yksi niistä sloteista, joita on pakko kokeilla!