Johdanto

Kaikki vähänkään kasinomaailmassa pyörineet tietävät, että slottien ehdoton kuningas on Starburst. Onko maine ansaittu vai ei, siitä saisi varmasti pidemmänkin väittelyn aikaiseksi. Thunderkick on joka tapauksessa napannut klassikkopelin parhaat ominaisuudet Magicious -kolikkopeliinsä, muokkaillut ne omaan tyyliinsä sopivaksi ja yhdistänyt ne simppeliin visuaaliseen tyyliin. Magiciouksessa taikuus tarjoillaan laatikoissa, mutta tähtiloistettakaan ei silti puutu. Kurkista siis ihmeessä tähän slottiin ja tutkaile onko siitä haastamaan legendaarista tähtislottia! Magiciouksen plussana on ehdottomasti rauhallisuus ja visuaalisten ärsykkeiden minimointi. Voittojakin tarjoillaan mukavasti peruspelissä, eikä erikoistoiminnoilla ole lähdetty kikkailemaan liikaa. Kuka tahansa osaa siis pelata tätä slottia, sillä voittolinjoja on vähän eikä minkäänlaisia erikoissääntöjä tarvitse opetella.

Magiciouksessa nimensä mukaisesti maagisen show’n tarjoilevat viiksekäs miestaikuri ja toisella puolella lavaa seisova oranssitukkainen naistaikuri. Rullilla pyöriviä, erivärisiä leijuvia laatikoita koristavat kuut, planeetat ja tähdet sekä tähtiä tarjoillaan myös arvokkaammassa, säihkyvämmässä muodossa. Rullat kruunaa kuitenkin violettina hohkuva pallo, joka toimii laajenevana wildina ja monistaa itsensä osuessaan keskimmäisille rullille. Violetit pallot auttavat erinomaisesti aktivoimaan yhä useampia voittolinjoja ja tietenkin yhä suurempia kierrosvoittoja. Slotti tarjoaa voitot perinteisesti vasemmalta oikealle, mutta mikä parasta, naistaikuri taikoo voitot kotiin myös oikealta vasemmalle! Tästä pelistä on helppo nauttia, sillä sinun tarvitsee vain asettaa panos, käynnistää kierros, toivoa hieman onnea ja nauttia molemmista suunnista säteilevistä voitoista.

Panokset ja voittolinjat

Magicious on rullien ja rivien kannalta melko perinteisen näköinen slotti: siinä on viisi rullaa ja kolme riviä. Voittolinjojen suhteen Magicious on niukempi – niitä on vain kymmenen. Ei kuitenkaan huolta, sillä tämän pelin erikoisuutena on se, että voittojen nappaamiseksi symbolien ei tarvitse asettua voittolinjoille vierekkäisille rullille vasemmalta alkaen oikealle, vaan peli tarjoaa voittoja myös silloin, kun symbolit kolahtavat voittolinjoille oikealta vasemmalle. Pelistä voi siis saada kaksi voittoa yhdeltä voittolinjalta! Thunderkick tarjoilee tässäkin slotissaan hyvät valikoimat panoksia 10 sentin ja 10 euron välille ja korkeammilla panoksilla pelaavillekin löytyy hyvä valikoima sataan euroon asti. Automaattipelikin on saatavilla. Pelaajan teoreettinen voittoprosentti on slotissa 96%.

Ulkoasu ja teema

Magicious näyttää kokonaisuutena hyvältä. Kehyksinä slotille toimivat lava punaisine verhoineen ja rullien molemmilla puolilla seisovat, sarjakuvamaisesti tyylitellyt mies- ja naishahmot. Pelialue onkin sitten tyyliltään aivan erilainen, sillä se on kolmiulotteinen, mutta tyylit näyttävät hyvältä yhdessä. Ilmassa leijuvat laatikkosymbolit ja tähdet ovat animoitu hyvin. Rullat pyörivät sulavasti ja voittolinjat esitellään selvästi taikureiden sauvoista lentävillä valoilla. Peli näyttää yhtä hyvältä myös mobiililaitteilla. Monesti symbolivalikoima sisältää perinteiset korttipakan kirjaimet, mutta tässä pelissä kaikki symbolit ovat erivärisiä laatikoita tai tähtiä ja se miellyttää silmää. Äänimaailmana toimii letkeä teemaan sopiva jazztyylinen torvimusiikki ja voittoja tietenkin juhlitaan erikoisäänin sekä hurrauksin. Magicious sopii hyvin rennoista, visuaalisesti yksinkertaisista peleistä pitäville.

Bonustoiminnot

Magiciouksessa voittoja nappaillaan pitkälti kahdesta suunnasta aktivoituvilla voittolinjoilla sekä laajenevilla wild-symboleilla. Enää ei siis tarvitse harmitella sitä, että kolme symbolia istuu voittoriveillä oikealta vasemmalle, sillä oranssitukkainen naistaikuri hyvittää voitot myös siltä suunnalta! Yhdeltä voittolinjalta voi siis saada voiton kahteen kertaan. Ja mikä parasta, voittojen keräilyssä auttavat lilanväriset loistavat pallot, jotka laajenevat koko rullan pituiseksi osuessaan riveille 2, 3 tai 4. Wildiin saaminen myös pyöräyttää wild-riviä ympäröivät symbolit uuteen kierrokseen, jolloin yhdellä panoksella saa jopa kolme uusintakierrosta edellyttäen, että merkkejä tulee jokaisella uudella pyöräytyksellä. Bonuspeliä tai muita erikoistoimintoja et pelistä löydä, mutta kuka niitä kaipaisi, kun voittoja kilahtelee mukavaan tahtiin ihan peruspelissä!

Hyvät puolet

Joinakin päivinä ärsykkeitä on saanut tarpeeksi todellisesta ympäristöstä, joten on mukava istahtaa pelaamaan jotain rauhallista ja yksinkertaista peliä – tähän Magicious sopii mainiosti. Siinä ei räisky tai tapahdu liikaa. Kaikki perustuu peruspeliin ja isompiakin voittoja saattaa saada melko usein, sillä voitot eivät ole keskittyneet vain bonuspeleihin. Slotin kymmenen voittolinjaa on helppo oppia nopeasti, jolloin pelin rullailua on mukava seurata. Kahdesta suunnasta aktivoituvat voitot ovat ehdottomasti hyvä juttu eikä tässä pelissä tarvitsekaan harmitella, miksei oikealta vasemmalle saa voittoja. Wildejakin pyörähtelee esiin melko usein ja uusintakierrokset tarjoillaan samalla vanhalla panoksella. Thunderkickin asetukset ja toiminnot ovat helposti esillä ja käytettävissä – se on kokonaisuudessaan mukava peli.

Huonot puolet

Magicious on tyylikkään riisuttu, mutta ehkä liiankin yksinkertainen ja siten helposti tylsä. Pelaajille, jotka kaipaavat bonuspelejä tai vaikkapa jollain tavalla aktivoituvia ilmaiskierroksia, peli ei tuota juurikaan nautintoa. Magiciouksesta myös puuttuu hyvälle tuulelle tuova huumori, sillä esimerkiksi hauskannäköiset symbolit saavat helposti nauttimaan pelaamisesta – eriväriset laatikot ovat myös visuaalisesti hieman tylsä aihe. Symboleista saatavat voitot eivät ole hurjan korkeita, joten voittoja saadakseen täytyy onnistua saamaan wildeja tai voittoja molempiin suuntiin. Pelitili tyhjenee siis melko nopeasti, jos erikoistoimintoja ei pitkään aikaan pyörähdä rullille. Torvimusiikkikaan ei iske kaikkiin ja kerta toisensa jälkeen toistuva, hieman töksähtävästi loppuva ja alusta alkava biisi saattaa kyllästyttää nopeasti.

Yhteenveto

Jos olet niitä pelaajia, jotka vannovat Starburstin nimeen, sinun täytyy ehdottomasti kokeilla myös Magiciousta! Myös tuon klassikkotähtipelin vihaajat saattavat löytää Thunderkickin Magiciouksesta kyseisen tyylisten slottien parhaat puolet ja oppia ottamaan niistä ilon irti. Magicious on visuaalisessa minimalistisuudessaan nautittava toisin kuin joillekin liiankin ylitsepursuava serkkunsa. Bonustoimintoja kaipaaville Magicious saattaa tarjota liian yksinkertaisen pelityylin, mutta voittoja kertyy kuitenkin helposti peruspyöräytyksillä. Laajenevat wildit ja uusintapyöräytykset pyörähtävät rullille melko usein, jolloin erityisiä ilmaiskierrospelejäkään ei välttämättä enää kaipaa. Sekä mobiilissa että tietokoneella hyvin toimiva peli on erityisen helppo pelata. Hyppää siis mukaan Magiciouksen taikashow´n pariin ja kääri voitot taskuun sekä oikealla että vasemmalla kädellä!